Wie zijn wij?

Ann Verhaeghe

Voorzitter

Raad van bestuur

 

Erkend bemiddelaar familiale zaken.

 

Daarnaast ben ik actief als (gecertificeerd) SCHIP- behandelaar: dit is een methodiek en begeleidingsprogramma bij scheiding, om als lotgenoten uit elkaar te gaan en het ouderschap in een goede verstandhouding op te nemen.

 

Ik hanteer ook de methodiek van het Parallel-solo ouderschap: dit zijn specifieke handvatten om te werken met ouders in een hoogconflict-

scheiding en bij (dreigende) contactbreuk tussen ouders en kinderen.

 

Na jarenlange ervaring als hulpverlener in verschillende sectoren, heb ik besloten om een eigen praktijk op te richten waarbij ik ondersteuning kan bieden in verschillende levensdomeinen.

Dit kan gaan over trauma, verlies en conflicthantering.

 

Rita Hey.jpg
Rita Hey

Penningmeester

Raad van bestuur


Bezieler en coördinator van Het Huis vzw, neutrale bezoekruimte.


Deskundige omgangsrecht - Familiaal bemiddelaar- Kindbehartiger
Als je plots te horen krijgt dat je kinderen slachtoffer werden van misbruik door een vertrouwenspersoon, wordt de grond onder je voeten weggeslagen. Wat mij toen het meest frustreerde was dat niemand het verhaal van mijn kinderen ernstig nam.


Binnen een conflict blijven kinderen dikwijls met veel vragen zitten en vanuit hun loyaliteit durven zij niet bij (groot-)ouders terecht. Na een (v)echtscheiding worden kinderen dikwijls heen en weer geslingerd tussen mama, papa én grootouders en zijn zij de dupe van de conflicten.

 

Kinderen kunnen met grote overtuiging vertellen wat de ene of de andere partij precies wil horen. Maar zij hebben ook een eigen verhaal, we moeten de tijd nemen om dat verhaal te willen horen. 


Door samen te zitten en te luisteren naar de noden en zorgen van elkaar, kan een gerechtelijke procedure vermeden worden en kunnen kinderen en volwassenen elkaar terugvinden in consensus met alle betrokkenen.


Als (groot-)moeder en moeke van 4 kinderen en 6 kleinkinderen - waar ik geen contact meer heb met mijn oudste kleindochter -, kan ik familiebanden ondersteunen en/of te herstellen.


+32(475)531104 info@hethuis.be www.hethuis.be

pasfoto (2) Raf.png
Raf Meukens

Secretaris

Voorzitter van Het Huis vzw-neutrale bezoekruimte- in Antwerpen -Brugge en Leuven.

Coördinator van Het Huis vzw Antwerpen.

Lut Vergote

Lid van vzw Steunpunt Ouderverstoting

Psychologe/ relatietherapeute

Erk.nr: 572103135

Emt. Focused Therapie voor koppels

Familieopstellingen

Gecertificeerd SCHIP behandelaar

Tijdens mijn jarenlange professionele ervaring met conflictrelaties en -scheidingen binnen het algemeen Welzijnswerk als in mijn privé praktijk, maakte ik meermaals kennis met het proces van oudervervreemding/verstoting.

Daarnaast leerde in eveneens heel wat lessen omtrent dit fenomeen, door mijn eigen persoonlijke ervaring als verstoten ouder, en in mijn eigen bewustwordingsproces door de vele opleidingen die ik volgde.

Ik werk zowel vanuit een individuele hulpvraag, als binnen een relationele setting.

Mijn expertise ligt vooral in het begeleiden van koppels waar conflict en verlies heel sterk spelen in de relationele dynamiek. Ik begeleidde  immers 10 jaar Hoog Conflict relaties waar partnergeweld , zowel psychisch als fysiek, aanwezig was.

Het werken met Familieopstellingen is daarin een methodiek die ik hanteer om de intergenerationele verstrikkingen bloot te leggen, en het wederkerend patroon te doorbreken.

Binnen de SCHIP aanpak brengen we de ex partners samen om de postrelationele rouw aan te pakken, de relatie af te hechten, om vervolgens terug vertrouwen te creëren in elkaars ouderschap.

 De SCHIP methodiek is het preventief middel om Oudervervreemding/Verstoting te voorkomen, en kan zeker aangewend worden bij een beginnend proces van Ouderverstoting..

Binnen mijn privé praktijk , werk ik eveneens met Energie werk, meditatie,  mindfullness en en Bloesemtherapie

Fabi Van Vlaenderen

Raad van bestuur

Werkt als zorgpartner bij "Familiehulp" regio Brussel.

Zelf ben ik de trotse mama van vier kinderen en twee kleinkinderen. 

Ouderverstoting drong langzaam maar zeker mijn leven binnen om er waarschijnlijk nooit meer te verdwijnen. Blijven hopen, blijven graag zien, met vallen en opstaan. Blijvend open staan voor wat misschien ooit zal kunnen en aanvaarden wat aanvoelt als onrechtvaardig. Het is een opdracht die de moeite waard is. En misschien kunnen wij jou hier tot steun zijn.  

Vanuit wie ik ben, vanuit wat ouderverstoting met me deed wil ik een meerwaarde betekenen voor "Steunpunt Ouderverstoting.